carice van houten

Carice van houten                      Carice van houten                                                     Carice van houten                          Carice van houten                                         Carice van houten                         Carice van houtenCarice van houten        Carice van houten                      Carice van houten                                 Carice van houten         Carice van houten                                                   Carice van houten   Carice van houten Carice van houten                          Carice van houten                          Carice van houten                                              Carice van houten                                      Carice van houtenCarice van houtenCarice van houten Carice van houtenCarice van houtenCarice van houten

 biografie

een mooie tabel van de films van carice

Jaar Titel Rol
1997 Het Labyrint Marieke
2010 In Therapie Aya
F
1997 3 Ronden Emily Korte film
1998 Ivoren wachters - Telefilm
1999 Suzy Q Suzy Telefilm
2000 Storm in mijn hoofd Titiana Erwtenbloesem Telefilm
2001 AmnesiA Sandra
Minoes Minoes
2002 Het everzwijn Pandora Korte film
2003 De passievrucht Monika
2005 Zwarte zwanen Marleen
Lepel Juffrouw Broer
Knetter Lis
2006 Ik omhels je met 1000 armen Samarinde
Zwartboek Rachel Steinn/Ellis de Vries
2007 Alles is liefde Kiki Jollema
2008 Horton Hears a Who! Dokter Mary Lou Larue Stem in de Nederlandse versie
Zingen in het donker - Korte film
Dorothy Mills Jane Van Dopp
Body of Lies Gretchen Ferris In de verwijderde scènes
Valkyrie Nina Schenk von Stauffenberg
2009 From Time to Time Maria Oldknow
Komt een vrouw bij de dokter Carmen
Gewoon Hans Zichzelf Korte film
Alice Alice stem in de Nederlandse vertaling. Film is uit 1988 door Jan Švankmajer en vertaald door vader Theodore van Houten.
2010 Black Death Langiva
De gelukkige huisvrouw Lea
Repo Men Carol
Black Butterflies Ingrid Jonker
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole Otulissa Stem in de Nederlandse versie
Kleinste Kortste Film

Korte film op postzegelformaat

 

en dan nu echt de biografie van carice van houten makkelijk te kopieren

naam :Carice Anouk van Houten

nationaliteit: nederlandse

categorie: actrice

De Nederlandse actrice Carice (Anouk) van Houten is geboren op 5 september 1976 in Leiderdorp. Haar ouders Margje Stasse en Theodore van Houten werken beide in de televisiewereld. Theodore heeft ook een boek geschreven over Aalsmeer in de Tweede Wereldoorlog. Leuk detail met het oog op de film Zwartboek waar Carice in speelt. Carice heeft ook nog een acterend zusje, Jelka van Houten, zij is vooral bekend van toneelstukken en musicals zoals ‘Sexual Perversity’, ‘Hair’ en ‘Turks Fruit’. Carice heeft sinds kort een relatie met de Duitser Sebastian Koch die ook in de film Zwartboek speelt.

De fascinatie voor films begon bij Carice op haar vijfde, toen haar vader haar mee nam naar de film Napoleon. Tijdens haar schooltijd op het St. Bonifatiuscollege in Utrecht begon Carice met acteren. De actrice in spé speelde daar onder andere de titelrol in Hugo Claus' Tijl Uilenspieghel.
In 1995 werd ze aangenomen op de toneelschool van Amsterdam en die van Maastricht, maar Carice koos voor Amsterdam. Naast haar studie werkte zij bij het programma Labyrint, een dramaserie over zeven jonge kunststudenten. Voor haar toneelwerk won ze de Pisuisse prijs (prijs voor de meest veelbelovende examenleerling) en de Top Naeff prijs, een prestigieuze prijs die alleen waarneer de jury daarvoor aanleiding ziet wordt uitgereikt aan een afstuderende van de theaterschool in Amsterdam. Ze won een Gouden Kalven voor haar rollen in Suzy Q, Minoes en Zwartboek. In 2000 sloot zij zich aan bij het Noord-Nederlands Toneel.

In de zomer van 2007 heeft Van Houten haar eerste Engelstalige film opgenomen. De film zal Dorothy Mills heten en wordt geregisseerd de Frans regisseur Agnès Merlet. Carice van Houten is op dit moment bezig met het opnemen van een film met Tom Cruise, 'Valkyrie'.
Naast acteren heeft Carice van Houten het luisterboek van Het Achterhuis van Anne Frank ingesproken. De cd's werden op dinsdag 10 april 2007 uitgebracht.

In april 2008 nam Van Houten Zingen in het Donker op, een niet-commerciële korte film over huiselijk geweld waarin ook Frank Lammers, Aart Staartjes en Gaite Jansen een rol vertolken.

Op 4 oktober 2008 begonnen de opnamen van de Britse kostuumfilm From Time To Time. De film is gebaseerd op het beroemde kinderboek The Chimneys of Green Knowe van Lucy M. Boston, en wordt in 2009 in de Engelse bioscopen verwacht.

In april 2009 werd bekendgemaakt dat Carice een rol gaat spelen in de Britse horrorthriller Black Death en in de nieuwe Nederlandse film Komt een vrouw bij de dokter , de verfilming van de gelijknamige bestseller van Kluun. Komt een vrouw bij de dokter wordt geregisseerd door Reinout Oerlemans en zal vanaf 26 november 2009 in de bioscoop te zien zijn.

Op 4 mei 2009 maakte Rob Stenders bekend dat Carice gaat presenteren voor de radiozender KXradio.

Op 13 augustus 2009 werd bekendgemaakt dat Carice de hoofdrol gaat spelen in De gelukkige huisvrouw, de verfilming van de gelijknamige roman van Heleen van Royen. Antoinette Beumer regisseert de film, waarvan de opnamen in oktober 2009 zijn begonnen.

Op 21 januari 2010 zong ze samen met Kane bij de benefietactie voor Haïti.