heey en dan nu justin bieber

Volledige naam: Justin Drew Bieber
Bijnamen: The Bieb, JBiebs
Geboren: 1 maart 1994, Stratford, Canada
Bekend als: Zanger
Privé: Woont met zijn moeder, broertje, zusje en hond Sam in Atlanta (VS)
Opvallende uitspraak: “Je kunt alles als je je er maar voor inzet.”
Wist je dat: Justin ook acteert? Na gastoptredens in CSI en een aantal jeugdtelevisieseries verschijnt in 2011 zijn eerste film: 3D-documentaire Never say never.

Overal waar Justin Bieber verschijnt breekt ‘Bieber fever’ uit. Concerten zijn in een mum van tijd uitverkocht en duizenden hysterische meisjes hangen aan zijn lippen. Zijn succes lijkt uit de lucht te vallen, maar niet voor Justin. Al op zijn tweede begint hij met drummen. Daarna leert hij zichzelf gitaar, piano en trompet spelen.

In 2007 zet de dan twaalf jarige Justin filmpjes op YouTube van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd. Ze zijn bedoeld voor familie en vrienden, maar worden ook opgemerkt door een medewerker van de Amerikaanse rapper en producent Usher. Onder zijn label brengt Bieber in 2009 zijn eerste cd My World uit. Debuutsingle One Time wordt direct platina. Baby (samen met rapper/acteur Ludacris) van zijn album My World 2.0 doet het nog beter. De single komt binnen op nummer 5 in de Billboard Hot 100 chart en wordt een internationale hit.

Sociale media blijven belangrijk voor zijn carrière. Op Facebook heeft Justin ruim 22 miljoen vrienden. Ook op Twitter is zijn aanhang groot. Het directe contact met zijn fans, die zichzelf ‘Beliebers’ noemen, draagt bij aan zijn succes. Maar de keerzijde is dat alles wat hij zegt en doet wordt uitvergroot. Als hij in 2011 zijn beroemde kapsel kortwiekt, kost hem dat 80.000 volgers op Twitter! Een haarlok brengt op een veiling voor het goede doel 40.668 dollar op. Dat dan weer wel.