lady gaga

Lady gaga style

liedjes van lady gaga

Lady Gaga - Bad Romance

http://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I

Lady Gaga - Alejandro

http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA

Lady Gaga - Born This Way

http://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw

Lady Gaga - Poker Face

http://www.youtube.com/watch?v=bESGLojNYSo

je mag deze plaatjes legaal kopieeren


Volledige naam: Stefani Joanne Angelina Germanotta
Geboren: 28 maart 1986, New York
Bekend als: Popster
Privé: Eenzaam, zo vertelt ze in interviews
Opvallende uitspraak: ‘Ik ben altijd al beroemd geweest, dat is iets wat van binnen zit.’

Uit het niets wordt Lady GaGa een popsensatie en stijlicoon die Madonna doet verbleken. 
Stefani, zoals de Amerikaanse met Italiaans bloed in het echt heet, schrijft haar eigen liedjes en ontwerpt haar eigen videoclips.

Maar het is vooral haar extravagante kledingstijl 
- waar ze op school juist mee gepest werd - die opvalt. Ze ziet zichzelf als een levend kunstwerk en laat zich onder andere inspireren door kunstenaar Andy Warhol. Wat muziek betreft zijn Marc Bolan, David Bowie en de rockgroep Queen haar idolen.

Niet voor niets is haar artiestennaam afgeleid van het nummer Radio GaGa van Queen. Hoewel Lady GaGa voor een revival van de electropop-muziek uit de jaren negentig zorgt, laat haar stijl zich niet in een hokje stoppen. Misschien spreekt ze juist daardoor een groot publiek aan. Want sinds haar debuutalbum The Fame in 2008 en opvolger The Fame Monster in 2009, breekt de zangeres alle records. Met hitsingles als Pokerface, Paparazzi, Telephone (met Beyoncé) en Alejandro wint ze award na award. Op You Tube is Bad romance het eerste filmpje dat 200 miljoen kijkers haalt en op Twitter stoot ze Twitterqueen Britney Spears van haar troon. En dat allemaal dankzij haar vele fans, die ze liefkozend little monsters noemt; een bijnaam die ze zelfs op haar arm laat tatoeëren.

In 2010 zet Lady GaGa nóg een record op haar naam als Madame Tussauds op één dag in acht vestigingen acht verschillende Lady GaGa-beelden onthult. Dus ben je een echte GaGa-fan? Breng dan ook een bezoek aan Madame Tussauds in bijvoorbeeld Londen, Las Vegas, Hongkong of Hollywood!