en dan mark salling vooral bekend van glee hij speelde daarin noha puckerman

en dan nu een biografietje het is vertaald dus spellingsfouten kunnen erin zitten

Starring tegenover comic-genie Jane Lynch (40-YEAR-OLD VIRGIN, rolmodellen) en Broadway veteraan Lea Michelle in de grootste tv-fenomeen van de generatie, Salling, waarvan de soulvolle hazelaar ogen, zelfs de achterbank a tot en met zijn soulvolle sound heeft hij comfortabel ingestemd met de rol als show breakout de ster en sex-symbool, omdat hij brengt de reeds talentvolle ensemble een ongeëvenaarde toewijding aan het ambacht en een donkere, alternatieve rand in de muziek, uiterlijk en stijl. Muzikale achtergrond en schurkachtige branie op sleeptouw, Salling hoogtepunten van de show gemaakt door Ryan Murphy (bedenker en uitvoerend achter "Nip / Tuck 'en' Popular '), die onlangs beweerde een record-verpletterende 13,6 miljoen kijkers in de langverwachte "Power of madonna "episode, en geldt als de hoogst beoordeelde primetime serie in alle netwerken in de laatste tien jaar, die een kritische bedreiging voor niet alleen de negen tijdslot, maar alle dinsdagavond programmering, scripted en unscripted.

Altijd een muzikant in hart en nieren eerste en, Salling bracht onlangs zijn debuut solo album "Smoke Signals," onder het pseudoniem "Jericho", en is al begonnen te werken aan zijn tweede album. Een manusje-van-all-trades, Salling speelt gitaar, piano, bas en drums tijdens het schrijven, produceren en zingen de lead vocals op al zijn tracks en zelfs leningen zijn oorspronkelijke liedjes voor andere artiesten als Josh Green en Danielle McKee. Een geluid in tegenstelling tot alle andere, Salling's muziek is een eclectische mix van indie en alternatieve rock, met de tijdloosheid van Radiohead, en pop aantrekkingskracht van Coldplay. Tekening veel van zijn inspiratie uit muzikale groundbreakers als Thom Yorke en Trent Reznor heeft Salling streven naar een levensstijl van het perfectioneren van zijn primaire passie, vertakt in alle genres, jazz, country, rock, pop en zelfs hip-hop.

Een inwoner van de Lonestar staat, Salling (geboren Mark Wayne Salling) werd geboren als jongste van twee kinderen (heeft een oudere broer, Matt) op 17 augustus in Dallas, Texas, aan de moeder Condy, een school secretaresse, en vader John, een accountant. Portretteren een middelbare school jock met een jeuk voor muziek op "Glee" was niet een veel te rekken als Salling opgegroeid met dezelfde interesses. Hij werd thuis onderwezen vroeg op en woonde Providence christelijke school en onze Verlosser Lutherse tijdens elementair. Tegen de tijd dat hij ingeschreven aan de School Lake Highlands Junior High en hoog in zijn tienerjaren, hij werd al snel actief in contact met zware sporten (worstelen, rugby, basketbal, enz.), terwijl nog fine-tuning zijn gitaar en piano-spelende vaardigheden. Als een junior en senior op de middelbare school, speelt hij ook vaak te dekken optredens in zijn geboortestad lokale bar en uitgevoerd in zijn school variete. Muziek nog steeds in de kern, Salling ook ingeschreven bij een optreden in workshops op de Dallas Theatre en snel volgeboekt een commercieel voor de landing een rol in de 1996 film KINDEREN VAN DE CORN IV: The Gathering , naast Naomi Watts (de Ring, King Kong) en Karen Black (Golden Globe-winnaar en Academy Award-genomineerde van VIJF Easy Pieces en EASY RIDER) en als gast hoofdrol op "Walker, Texas Ranger" met Chuck Norris en de indie horror film "The Graveyard", die alle werden geschoten in zijn Plaats, en alle die hem te gaan na een carrière in de entertainment.

Salling, met niets dan een koffer en aspiraties, verhuisde naar Californië, in de hoop om een ??pauze te vangen en te maken op talent alleen. Maar zoals met de meeste die het hoofd in het westen, het begin was traag lopende-ging hij naar de Los Angeles Music Academy in Pasadena, CA gitaar studeren onder het collegegeld van Frank Gambale en kreeg een baan als docent gitaar lessen, terwijl acteren en het scoren van de muziek in verschillende USC student films.

Na zeven jaar onvermoeibaar proberen om een ??breuk in de muziek business te vangen, op advies van een paar van zijn collega's, Salling besloten om te controleren LAcasting.com gehoord hoe ze waren altijd op zoek naar mensen die konden zingen of gitaar spelen, die leidde tot hem te geven die een laatste als een laatste wanhopige poging om niet op te geven en terug te gaan naar huis te gaan. Ze zeggen "de meeste mensen weten niet hoe dicht ze waren voor het succes van voordat ze opgaf," en Salling naderde uitputting. Na een doe-of-sterven gesprek met zijn broer, Salling had het vuur aangestoken onder hem die gaf hem de push die hij nodig had. Hij kreeg een rol, samen een ontmoeting met de een manager te geven hem een ??gesprek na de verzending van pakketten voor 100 pers, die op hun beurt hem introduceerde bij een agent die hem ingediend voor een rol op een pilot die is als een HIGH SCHOOL MUSICAL beschreven voor primetime TV. Een carrière zeven jaar in de maak, en vijf pijnlijke audities voor "Glee" later, Salling geboekt de rol van "Puck", de "hardcore" jock met muzikale sterren in zijn ogen, die ook geland hem een ??begeerde acht pagina's in GQ Magazine (juni 2010 nummer), waarbij de eerste van zijn cast op deze pagina's te infiltreren.

Als hij niet de show die een moderne twist legt op het idee van "Glee Club" door het bedekken van hedendaagse hits als filmen "Don't Stop Believin '", "Gold Digger" van Kanye West en "Take a Bow" van Rihanna, of werken aan zijn persoonlijke projecten, kan Salling bijna altijd te vinden achter een gitaar of een set sleutels. Daarnaast geniet hij het bijhouden van zijn fitness-regime door het spelen van basketbal, frisbee golf en gewichtheffen terwijl de resterende een zelfbenoemde vogel-liefhebber en amateur-ornitholoog, vrijwilligerswerk met de James Hunter Wildlife Rescue liefdadigheid. Hij geniet van jazz avonden op lokaal Hollywood bars en altijd zorgt ervoor dat er tijd overblijft voor zijn geliefde Blue Heeler, "Hank."