Geboortedatum

:

09-09-1990, (Maagd)

Nationaliteit

:

Nederlandse

Categorie

:

Actrice

  en dan een stuk van haar

Melody Klaver is een Nederlandse actrice die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door haar rol in de film Afblijven.

 

Melody is al op jonge leeftijd begonnen met modellenwerk. Haar zussen stonden al ingeschreven bij kindermodellenbureau's, Melody kon natuurlijk niet achterblijven. Zo heeft de actrice al vele fotoshoots en commercials gedaan, voor onder andere C&A en Halfords.

Op 4-jarige leeftijd deed Melody mee aan de miniplaybackshow van ',WIDTH,100);" href="http://hennyhuisman.showbiznewz.nl/" target=_blank>Henny Huisman. Met een nummer van ',WIDTH,100);" href="http://gloriaestefan.showbiznewz.nl/" target=_blank>Gloria Estefan wist Melody de eerste prijs te winnen.

Twee jaar later deed Melody weer mee, samen met een aantal vrienden deed ze de ',WIDTH,100);" href="http://spicegirls.showbiznewz.nl/" target=_blank>Spice Girls na. Wederom won ze de eerste prijs.

Toen Melody 11 jaar was, stond ze voor het eerst in een musical. In 101 Dalmatiƫrs. Later stond ze ook nog in The Sound of Music.

In 2003 kreeg de actrice een rol in de televisieserie Mijn Zusje Zlata. Ook kreeg ze een rol in Het Glazen Huis.

Twee jaar later kreeg Melody haar eerste rol in een bioscoopfilm. Haar rol in de film Diep was een zware, lastige rol. Het leverde de jonge actrice wel een Gouden Kalf-nominatie op. Ze werd de jongste genomineerde voor een Gouden Kalf. In Zwitserland won ze een Tudor-prijs voor deze film.

Haar meest bekende rol kwam in 2006. De rol van Debby in de film Afblijven. In de verfilming van het boek van ',WIDTH,100);" href="http://carryslee.showbiznewz.nl/" target=_blank>Carry Slee waren ook ',WIDTH,100);" href="http://matthijsvandesandebakhuyzen.showbiznewz.nl/" target=_blank>Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Sem Veeger te zien.

In 2007 deed Melody mee aan Sterren Dansen op het Ijs. In een seizoen waarin onder andere ',WIDTH,100);" href="http://ewoutgenemans.showbiznewz.nl/" target=_blank>Ewout Genemans, ',WIDTH,100);" href="http://sipkejanbousema.showbiznewz.nl/" target=_blank>Sipke Jan Bousema, Gaston Starreveld en ',WIDTH,100);" href="http://glennisgrace.showbiznewz.nl/" target=_blank>Glennis Grace haar tegenstanders waren, wist Melody derde te worden.

In 2008 doet Melody eindexamen VWO en wordt ze door het Jeugdjournaal gevolgd voor een docusoap over speciale gevallen die eindexamen doen.

Ook heeft Melody in 2008 een rol in de film Oorlogswinter weten te bemachtigen. In de film zijn ook ',WIDTH,100);" href="http://annekeblok.showbiznewz.nl/" target=_blank>Anneke Blok en ',WIDTH,100);" href="http://tygogernandt.showbiznewz.nl/" target=_blank>Tygo Gernandt te zien.